Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن حاجی‌میرزایی امروز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید اظهار کرد: در تابستان که مدارس تعطیل است و دانش‌آموزان در تعطیلی به سر می‌برند، نبض آموزش و پرورش همچنان می‌تپد و شور و شوق و کوشش در جریان است.

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه تمام تلاش این وزارتخانه بر این است که حتی یک دانش‌آموز محروم از تحصیل وجود نداشته باشد، تصریح کرد: در حال حاضر، ۹۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد دانش‌آموزان لازم‌التعلیم تحت آموزش قرار دارند و ۱۴ میلیون و ۸۶۰ هزار دانش‌آموز در ۱۱۰ هزار مدرسه و ۵۵۰ هزار کلاس درس با همراهی ۷۷۰ هزار معلم، سال تحصیلی را آغاز کردند.

حاجی میرزایی اضافه کرد: یکی از کار‌ها در تابستان، بررسی مدارس از حیث ایمنی است که به دلیل زلزله در کرمانشاه و سیل ابتدای سال در استان‌های خوزستان، لرستان و گلستان بسیاری از مدارس آسیب دیدند یا تخریب شدند که یکی از تلاش‌ها آماده‌سازی مدارس بود؛ خوشبختانه پرونده بازسازی مدارس مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه به پایان رسید و در این استان، ۷۲ مدرسه با اعتباری بالغ بر ۱۱۴ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

وزیر آموزش و پرورش همچنین به آخرین وضعیت تعمیر مدارس مناطق سیل‌زده اشاره کرد و گفت: در استان گلستان، ۴۶۲ مدرسه به تعمیر جزئی و ۱۴۸ مدرسه به تعمیر اساسی نیاز داشت که تعمیرات جزئی انجام شد و تعمیر اساسی مدارس نیز انجام شده و فقط ۱۰ مدرسه باقی مانده است.

وی افزود: در بحث ساخت و ساز در استان گلستان نیز، احداث بیش از نیمی از مدارس کوچک انجام شده و به مرور در اختیار قرار گرفته است.

حاجی‌میرزایی همچنین به کمک خیران در ساخت و احداث مدارس اشاره و تصریح کرد: به خدمات خیران نیازمندیم و این تربیون را فرصتی برای قدردانی از تلاش‌هایی آن‌ها می‌دانیم؛ در کرمانشاه بیش از ۲ برابر مدارس تخریب شده، توسط خیران تعهد شده است که متوسط سرانه فضای آموزشی را بهتر می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اظهار کرد: این سند توسط اندیشمندان تعلیم و تربیت تدوین و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و الگوی مناسبی و نقشه راه مهمی است به طوری که آموزش و پرورش ایران می‌تواند به اتکای این سند که منبعث از فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی است، الگویی برای سایر کشور‌ها باشد.

وی تاکید کرد: سند تحول بینادین برای اجرا آماده شده و اولویت ما اجرای شایسته و مناسب این سند است؛ مهمترین تحولی که در سند تحول مورد تأکید قرار گرفته است انتقال از آموزش به تربیت، از حافظه‌محوری به فهم‌محوری، افزایش مهارت دانش‌آموزان برای زندگی مناسب و مشارکت فعال در زندگی اجتماعی است.

حاجی‌میرزایی با بیان اینکه در این سند ۶ تحول اساسی پیش‌بینی شده است، گفت: تحول در مدیریت، ساماندهی نیروی انسانی، منابع مالی، سنجش و ارزشیابی تحصیلی و تحول در فضا و تجهیزات و فناوری‌ها، ۶ تحول اساسی پیش‌بینی شده در سند تحول بنیادین آموزش و فرش است.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه برای تقویت مدیران در آموزش‌وپرورش برنامه‌ریزی داریم، بیان کرد: موضوع عدالت آموزشی مورد توجه است و خوشبخانه امروز در تمام جایگاه این سرزمین پهناور، آموزش در دسترس است و معلمان حضور دارند؛ امروز چتر آموزش و پرورش در تمام مناطق کشور گسترده شده است و باید برای تأمین کیفیت آموزش وقت بیشتری بگذاریم و دسترسی عادلانه از حیث کیفیت نیز به عدالت نزدیک شود.

به گفته وی، ۸۴ درصد مدارس کشور دولتی هستند و تلاش می‌شود، به شکل مؤثرتر تقویت شوند.

حاجی‌میرزایی از پرداخت آخرین قسط پاداش پایان خدمت بازنشستگان خبر داد و گفت: در حال حاضر از بابت پاداش پایان خدمت، بدهی نداریم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش پاداش پایان خدمت بازنشستگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۸۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است

هم‌زمان با سالروز شهادت شهید مطهری و  روز معلّم، جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور صبح چهارشنبه (۱۴۰۳/۰۲/۱۲) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

یکی از موضوعاتی که در این دیدار مورد اشاره رهبر انقلاب قرار گرفت اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پروش بود: «ما در گذشته، چند سال این سند تحوّل را گذاشتیم در کشور، درش را هم بستیم! هیچ تحرّکی انجام نگرفت،  ضرر کردیم. آن چند سالی که سند تحوّل جدّی گرفته نشد، پیشرفتی پیدا نکرد، ضرر کردیم. خب حالا بحمدالله شنیدم که سند هم مورد بازنگری قرار گرفته که رو به اتمام است و در حال نهایی شدن است، هم «نقشه‌ی راه» برای اجرای آن آماده شده، که اینها همه مهم است. بخصوص این نقشه‌ی راه برای اجرای سند خیلی مهم است؛ بدانیم این سند را چه جوری بایستی عمل کنیم که در تمام سطوح آموزش‌ و پرورش اثر خودش را ببخشد؛ این خبر خوبی است. نگذارید وقفه ایجاد بشود و کار را به طور جدّی پیش ببرید.»

به همین مناسبت رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش گفت: این سند، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، نه تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش. یکی از بازیگران این عرصه خود وزارت آموزش و پرورش است. فصل هشتم سند که نگاشت نهادی سند است، در بخشی تأکید دارد که همه‌ی دستگاه‌ها و نهادها بویژه رسانه ملّی در اجرای این سند تکلیف دارند.

وی افزود: وزیر آموزش و پرورش مکلف بوده‌ است که سالی یکبار در شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اقدامات سایر دستگاه‌ها درباره سند گزارش بدهد. سال گذشته وقتی به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش دادم به من گفته شد این نخستین گزارش وزرای آموزش و پرورش از اجرای سند است.

صحرایی ادامه داد: در آن‌جا از نداشتن چهار نگاشت سند بعنوان مشکلات اجرایی گفتم. نگاشت نهادی، چراکه در سند گفته است که باید نگاشت نهادی داشته باشد؛ نگاشت مدرسه‌ای، یعنی سند وقتی به مدرسه می رود آنجا قرار است چه اتفاقی بیفتد؛ نگاشت حقوقی و قانونی و تقنینی، اجرای این سند به حدود ۲۰ قانون آیین‌نامه یا مقرره نیاز دارد و یک نگاشت رسانه‌ای هم لازم داشته است. در این سالیان هیچکدام از اینها متأسفانه تهیه نشده بود یا اگر هم تهیه شده بود جنبه قانونی پیدا نکرده بود.

او ادامه داد: کاری که ما انجام دادیم و تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بود تهیه نقشه بود. نقشه مبتنی بر همه تجربه‌های پیشین است. برای تهیه آن سندی نبوده است که موجود باشد و از آن بهره نبرده باشیم. از همه وزرا پس از تدوین سند تحول بنیادین هم مستقیم و غیرمستقیم در نشست‌ها مشورت گرفته‌ام و همه آنها دغدغه‌مند تحول بودند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نقشه راه اجرای سند تحول در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و امروز اجرای این نقشه یک تکلیف ملی است افزود: سازمان اداری و استخدامی هر سال بر مبنای این نقشه دستگاه‌های همکار نظام تعلیم و تربیت را ارزشیابی خواهد کرد. سازمان برنامه و بودجه برمبنای این نقشه تخصیص اعتبار خواهد داد و این نقشه، راه را برای ما روشن کرده و اولویت‌های هر سال مشخص شده است.

وی افزود: ترمیم سند هم لازم است و ضمیمه‌ای برای این کار پس از اجرا در دوره‌های یک‌ساله پیش‌بینی شده و توجه به فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی در نقشه راه در نظر گرفته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • واکنش حاجی‌میرزایی به اظهارات صحرایی درباره سند 2030: از خدا پروا کنید!
  • وزیر اسبق آموزش و پرورش: آقای صحرایی از خدا پروا کنید
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • استقبال وزیر آموزش و پرورش از طرح ابتکاری سند مراسم آغازین مدارس استان سمنان
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است
  • بزودی، ابلاغ نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • توجه به هوش مصنوعی در نقشه راه سند تحول آموزش
  • کهنسال‌ترین معلم ایران در این شهر درگذشت + عکس | او در چه سالی بازنشسته شده بود؟
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود