Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر آموزش و پرورش گفت: آخرین قسمت پاداش پایان خدمت بازنشستگان آموزش و پرورش در شب گذشته پرداخت شد و از بابت پاداش پایان خدمت بازنشستگان تا پایان سال ۹۷، بدهی نداریم. تاریخ انتشار: 14:21 - 05 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۳۳۲۳

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، گفت: از اول مهر امسال، سال تحصیلی جدید آغاز شد، هم‌زمانی شروع سال تحصیلی با هفته دفاع مقدس هم‌زمانی مبارکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: مدافعان ایران و اسلام تنها مبارزان میدان‌های بزرگ نبرد نبودند؛ آن‌ها عارفان شب‌ها و شیران روزها، آن‌ها معلمان اخلاق و مربیان تربیت بودند؛ میدان‌های نبرد برای آن‌ها وادی مقدسی بود که راه‌های قرب به خدا را جست‌وجو می‌کردند؛ آن‌ها مدافعان واقعی ایران بودند و سرافرازی ایران را در برابر هجوم گسترده و پردامنه دشمنان رقم زدند؛ آن‌ها الگو‌های خوبی برای نظام تعلیم و تربیت ما هستند.

تحصیل ۱۴ میلیون و ۸۶۰ هزار دانش‌آموز در مدارس کشور

حاجی‌میرزایی ادامه داد: در تابستان که مدارس تعطیل است و دانش‌آموزان در تعطیلی به سر می‌برند، نبض آموزش و پرورش همچنان می‌تپد و شور و شوق و تلاش و کوشش در جریان است؛ همه برای ثبت‌نام دانش‌آموزان آماده می‌شوند و کلاس‌های درس را ساماندهی می‌کنند؛ تمام تلاش بر این است که حتی یک دانش‌آموز محروم از تحصیل نماند.

وی با بیان اینکه تلاش برای ثبت‌نام دانش‌آموزان با توجه به کمبود نیرویی که وجود داشت، کار دشوار و پیچیده‌ای بود که همکارانم این مأموریت را به خوبی انجام دادند، گفت: امسال بیش از ۹۸.۵ درصد از کسانی که لازم‌التعلیم هستند تحت آموزش قرار دارند؛ ۱۴ میلیون و ۸۶۰ هزار دانش‌آموز در سراسر کشور ۱۱۰ هزار مدرسه و ۵۵۵ هزار کلاس درس با همراهی ۷۷۷ هزار معلم، سال تحصیلی را آغاز کردند.

پرونده زلزله‌زده کرمانشاه از حیث مدارس آموزش و پرورش بسته شد

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: یکی از کار‌هایی که در تابستان انجام می‌شود، بررسی مدارس از حیث ایمنی است و ایمن‌سازی مدارس جزو برنامه‌ها قرار می‌گیرد که متناسب با اولویت‌ها جهت ایمن‌سازی مدرسه اقدام می‌شود.

وی افزود: در سال گذشته به دلیل زلزله در کرمانشاه و سیل در خوزستان، لرستان و گلستان، بسیاری از مدارس آسیب دیدند یا تخریب شدند که یکی از تلاش‌ها، آماده‌سازی مدارس برای شروع سال تحصیلی جدید بود.

حاجی‌میرزایی با بیان اینکه به‌حمدالله در کرمانشاه، پرونده زلزله‌زده از حیث مدارس آموزش و پرورش بسته شده و همه مدارس تعمیری و احداثی، ساخته شده است، تصریح کرد: ۷۲ مدرسه با ۳۹۰ کلاس و ۴۶ هزار مترمربع زیربنا و با اعتباری حدود ۱۱۴ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است.

وی اضافه کرد: در استان‌های سیل‌زده نیز ۴۶۲ مدرسه به تعمیر جزئی و ۱۴۸ مدرسه به تعمیر اساسی نیاز داشت و ۱۱۷ مدرسه کاملا تخریب شده بود که تمام تعمیرات جزئی پایان یافت و تعمیر اساسی مدارس به جز ۱۰ مدرسه انجام شد که آن ۱۰ مدرسه هم تا بهمن امسال به پایان می‌رسد؛ همچنین در ساخت و ساز مدارس تخریبی نیز بیش از نیمی از مدارس کوچکتر تا ۳ کلاس درس ساخته شده و به مرور تا پایان سال انجام می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در این کار بزرگ از خدمات ارزنده خیرین مدرسه‌ساز بهره‌مند شدیم، گفت: خیرین کمک‌های بزرگی به آموزش و پرورش کردند و همچنان به خدمات آن‌ها نیازمندیم و این تربیون مهم را فرصتی را برای قدردانی از تلاش‌هایی که انجام دادند، می‌دانم؛ در کرمانشاه بیش از ۲ برابر مدارس تخریب شده توسط خیرین تعهد شده است که متوسط سرانه فضای آموزشی بهتر خواهد شد.

سند تحول برای اجرا آماده شده است

حاجی‌میرزایی با بیان اینکه آموزش و پرورش سندی تحت عنوان سند تحول بنیادین دارد، اظهار کرد: این سند با همکاری بین آموزش و پرورش، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های سراسر کشور و توسط اندیشمندان تعلیم و تربیت تدوین شده است و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و الگوی مناسب و نقشه راه مهمی برای فعالیت در آموزش و پرورش است.

وی با تأکید بر اینکه سند تحول بنیادین برای اجرا آماده شده است و تمام اولویت ما اجرای شایسته و مناسب این سند است، افزود: آموزش و پرورش ایران می‌تواند به اتکای این سند که منبعث از فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی است و تجربیات سرزمین خودمان را مورد بررسی و دقت قرار داده است، الگویی برای سایر کشور‌ها باشد و نیازی به الگو‌های دیگر نخواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش به محور‌های برنامه‌هایش که به عنوان پیشران‌های سند تحول موضوع توجه است، اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین تحولی که در سند تحول بنیادین مورد تأکید قرار گرفته است، انتقال از آموزش به تربیت، از حافظه محوری به فهم محوری است و افزایش مهارت‌های دانش‌آموزان برای زندگی مناسب و مؤثر، برای دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌ها، برای مشارکت فعال در زندگی اجتماعی و مشارکت مؤثر در سازندگی کشور است.

وی ادامه داد: در این سند ۶ تحول اساسی پیش بینی شده که شامل تحول در مدیریت و راهبری مدرسه و آموزش و پرورش، تحول ساماندهی نیروی انسانی و معلمان، تحول در منابع مالی، ساماندهی سنجش و ارزشیابی تحصیلی و تحول در فضا و تجهیزات و فناوری‌هاست.

باید بین خانه و مدرسه و مدرسه و جامعه دیوار‌ها برداشته شود

حاجی‌میرزایی اضافه کرد: به تقویت رکن مدرسه به عنوان رکن رکین تعلیم و تربیت توجه داریم و مدرسه، خانه دوم دانش‌آموزان است و خانه، مدرسه اول آنهاست و باید بین خانه و مدرسه و مدرسه و جامعه دیوار‌ها برداشته شود و باید ارتباط خانواده و مدرسه افزایش پیدا کند؛ در فرهنگ دینی ما، خانواده مسؤول اصلی تعلیم و تربیت فرزندان است و باید این مسؤولیت در ارتباط پیوسته با مدرسه تقویت شود و تلاش شود فرزندان ما تحت تربیت هماهنگ و یکسانی قرار بگیرند و تعالیم خانه و مدرسه هماهنگ و مناسب باشد.

وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات ناشی از ضعف مدیریت است و ما برای تقویت مدیریت در سطوح مختلف آموزش و پرورش برنامه‌ریزی داریم و برای اینکه مدیرانی که از صلاحیت‌های لازم برای انجام این مأموریت برخوردارند با دوره‌های آموزشی استفاده کنیم.

وزیر آموزش و پرورش به موضوع عدالت آموزشی اشاره کرد و گفت: خوشبخانه امروز در تما جای‌جای این سرزمین پهناور، آموزش در دسترس همگان است و در تمام روستا‌های دوردست، معلمان حضور دارند؛ ما حدود ۵ هزار مدرسه زیر ۵ دانش‌آموز داریم و نشان می‌دهد چتر آموزش و پرورش در تمام مناطق گسترده شده است و باید برای تأمین کیفیت آموزش وقت بیشتری بگذاریم و اولویت ما کیفیت مدارس است یعنی همین دسترسی عادلانه از حیث کیفیت به عدالت نزدیک شود؛ بیش از ۸۴ درصد مدارس ما دولتی است و تلاش می‌کنیم به شکل مناسب‌تر و مؤثرتر تقویت شوند.

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش برای اینکه به اهداف سند تحول پیش‌بینی شده است، دستیابی پیدا کند، نیازمند مشارکت همه است؛ فردای جامعه را دانش‌آموزان امروز می‌سازند و امروز جامعه ما محصول دانش‌آموزان دیروز است؛ باید همه کسانی که برای اعتلای کشور تلاش می‌کنند در یک همبستگی مؤثر با آموزش و پرورش درگیر شوند و باید همه بخش‌ها در ارتباط و تعامل با نظام تعلیم و تربیت قرار گیرند، زیرا اگر تعلیم و تربیت ما مستقل از نیاز واقعی دنیای کار و بخش‌های مختلف کار کند، از سرمایه‌گذاری‌هایمان بهره مناسب و مؤثری نمی‌بریم.

استخدام مربیان پیش‌دبستانی و آموزشیاران نهضت بر اساس آیین‌نامه

حاجی‌میرزایی گفت: بهبود اقتصاد آموزش و پرورش، موضوعی است که در دستور کار ما قرار دارد؛ آموزش و پرورش همواره از یک عدم تعادل‌هایی در منابعش رنج برده است؛ معوقات و مطالباتی که شکل می‌گیرد، محصول یک ساختار‌های بودجه‌ای معیوب است که باید با تلاش در بودجه سال ۹۹ ترمیم شود.

وی ادامه داد: آخرین قسمت پاداش پایان خدمت بازنشستگان در شب گذشته پرداخت شد و از بابت پاداش پایان خدمت بازنشستگان تا پایان سال ۹۷، بدهی نداریم؛ برای فراخوان جذب نیرو در آموزش و پرورش، اطلاعیه‌ای را سازمان امور اداری و استخدامی صادر کرد و کسانی که علاقه‌مند به شغل معلمی هستند، می‌توانند ثبت‌نام کنند.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: برای آموزشیاران نهضت، مربیان پیش‌دبستانی و معلمان حق‌التدریس که با آموزش و پرورش همکاری کردند، تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا افرادی که قبل از سال ۹۲ با آموزش و پرورش همکاری داشتند به تدریج ترتیبات استخدام‌شان طی فرایند ابلاغ شده، انجام شود.

وی تصریح کرد: باید روی مولدسازی دارایی‌های آموزش و پرورش و بهینه کردن آن‌ها و استفاده مناسب‌تر و مؤثرتر از آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

آموزش نماز به تمام دانش‌آموزان ابتدایی

حاجی‌میرزایی گفت: خوشبختانه توجه به معارف دینی، قرآن و نماز در آموزش و پرورش به عنوان یک اصل مهم پذیرفته شده است و تمام دانش‌آموزان ابتدایی، آموزش عملی نماز را می‌بینند و همچنین جشن تکلیف برای همه دختران برگزار می‌شود.

۷۵۰ دارالقرآن به امر آشنایی دانش‌آموزان با معارف قرآن اهتمام می‌کنند و موضوع حجاب و عفاف به عنوان یکی از دغدغه‌های مؤمنان مورد توجه همه مدارس سراسر کشور است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آموزش و پرورش حاجی میرزایی نماز جمعه خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۷۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری

رضامراد صحرایی با اشاره به دیدار سه هزار نفر از فرهنگیان و معلمان سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر اهمیت رویکردهای پرورشی در مدارس اظهار داشت: برنامه‌های پرورشی در گفتار مورد تاکید ما بوده است اما در عمل ما هنوز رهنمودهای رهبر انقلاب را آنگونه که باید، پیاده نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه بخشی از نگرانی رهبر معظم انقلاب درباره سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش انجام شده است، افزود: ایشان می‌دانند سند در دست ماست و براساس آن پیش می‌رویم چراکه سند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

صحرایی با یادآوری اینکه در بحث پرورشی مشکل اصلی نیروی انسانی است، اظهار داشت: سال‌هاست ما جذب نیروی پرورشی جز از طریق دانشگاه فرهنگیان نداشتیم اما امسال در آزمون استخدامی ۱۹ هزار پرورشی و تربیت بدنی را جذب می‌کنیم و هفته آینده آزمون استخدامی این گروه کیفیت بخشی برگزار می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین طرح تحول پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در ستاد ملی تعلیم و تربیت تصویب شده و وقتی این طرح مصوب شود، مشخص می‌شود که روی چه تعداد دانش‌آموز باید در اقدامات پرورشی کار کنیم.

صحرایی یادآورشد: امسال آموزش و پرورش جهت‌گیری خود را بر مساله آسیب‌های اجتماعی قرار داده که دانش‌آموزان نسبت به این آسیب‌ها مصون باشند که راهش تبیین است.

وی افزود: یک نهضت تحت عنوان الگوی تمدن‌ساز را داریم و یک برنامه فراگیر داشتیم با محوریت امید، نشاط، خودباوری و خرد ورزی را دنبال می‌کنیم.

صحرایی خاطرنشان کرد: همچنین در موضوع پرورشی کانون پرورش فکری کودکان را داریم که بیش از هزار و ۵۰۰ شعبه در کشور دارد و تربیت غیررسمی در آنجا شکل می‌گیرد.

مرگ سند ۲۰۳۰ در دولت سیزدهم

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت اجرایی شد، اظهار داشت: البته هنوز هم بودند کسانی که به ۲۰۳۰ اعتقاد داشتند؛ این افراد حتی در بدنه وزارتخانه هم بودند زیرا این سند به‌ عنوان یک رویکرد در بخشی از دولت پیشین وجود داشت و در حالی برای آن ردیف بودجه و دفتر در نظر گرفته بودند که برای اجرای سند تحول بنیادین ردیف بودجه وجود نداشت.

صحرایی با یادآوری اینکه این رویکرد دولت قبل پس از تذکرات رهبر معظم انقلاب حتی مورد اعتراض نمایندگان مجلس نیز قرار گرفته بود، اظهار داشت: بخشی از وزرای پیشین به سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند جدی هم کار کردند ولی سند ۲۰۳۰ از بین نرفت تا دولت آقای رئیسی روی کار آمد و در بدنه اجرایی وزارتخانه به طور قطع مرگ سند ۲۰۳۰ رقم خورد.

سند تحول به دنبال حیات طیبه است

وزیر آموزش و پرورش درباره اجرایی شدن سند تحول بنیادین، یادآور شد: سند یک منظومه کامل است، سند دنبال وقوع حیات طیبه است، این چیزی نیست که بگوییم این تکه از آن اگر انجام شود کل آن انجام شده، مثلا اگر یک تکه دیگرش را دست بگیریم ۲ سال دیگر تمام می‌شود، یک پیکره یکپارچه بسیار منسجم دارد نظریه تعلیم تربیتی ما است، مهم این است که همه آن با هم اجرا شود.

صحرایی با بیان اینکه برای اجرای سند تحول بازه زمانی سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۱۲ طراحی و یک برنامه ملی شاخص گذاری شده برای آن تعریف شده است، افزود: در این برنامه هفت پروژه پیشران ملی تعریف شده است که بدون کمک همه دستگاه‌ها اجرا نمی‌شود.

وی یکی از این پروژه های پیشران را توسعه و تقویت مهارت های دانش آموزان عنوان کرد که آیین نامه آن به تازگی در دولت تصویب شده است و بر اساس آن همه دستگاهها از جمله وزارتخانه‌های کار، کشور، کشاورزی، علوم، صمت، تعاون، ورزش، میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین صدا و سیما، محیط زیست تکالیفی را در این زمینه عهده دار شدند.

صحرایی با بیان اینکه اکنون 39.8 درصد از دانش آموزان متوسطه دوم، به هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای می روند که در برنامه هفتم این رقم باید به ۵۰ درصد برسد، افزود: این رویکرد به این معنی است که مدرسه یک دالان زندگی نه دالان دانشگاه خواهد بود

تغییرات کتاب‌های درسی آغاز شده است

وی در پاسخ به پرسشی درباره تغییرات کتاب‌های درسی عنوان کرد: تغییرات کتاب‌های درسی آغاز شده است و مواد درسی به طور طبیعی تغییر خواهد داشت؛حجم هم در مواردی تغییر پیدا می‌کند تا جا برای فعالیت‌های پرورشی و تربیت بدنی بیشتر شود.

وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: دو اتفاق فوق العاده مهم رخ داده است؛ اتفاق اول این که ما نظام ارزشیابی و تضمین کیفیتی که پایه گذاری کردیم پایه دهم و یازدهم و دوازدهم را به سمت مفهومی برده است زیرا نمرات درسی امتحانات امسال ۵۰ درصد و سال بعد ۶۰ درصد در قبولی دانشگاه تایر خواهد داشت.

صحرایی ادامه داد: با این رویکرد نقطه‌ تضمین کیفیت آموزش خوب مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش است و تعیین می‌کند که چطور آزمون گرفته شود که آموزش هم مبتنی بر آن متحول شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا جذب معلم از روشی به جز دانشگاه فرهنگیان داشته‌ایم یا خیر، یادآورشد: سند اساسنامه دانشگاه فرهنگیان می‌گوید در رشته‌هایی که دانشگاه امکان توسعه ندارد، آزمون از طریق دانشگاه فرهنگیان برگزار شود یعنی افراد باید در دانشگاه فرهنگیان آموزش ببینند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • ماجرای اتمام حجت دانشگاه فرهنگیان با معلمان تازه استخدام شده چیست؟
  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری